„Rázcestie je miesto, kde sa rozchádzajú cesty - tak vravia slovníky. Ak sa však pozrieme na to z opačného pohľadu, je to miesto, kde sa cesty spájajú do jedného celku. Tak ako naše spravodajstvo! Denné pripravujeme pre Vás výber článkov zo všetkých dostupných médií a zameriavame sa aj na alternatívne zdroje informácií tak, aby ste sa dozvedeli len tie skutočne dôležite informácie..“
Zipperle Cohanim

Sledované zdroje spravodajstva (kliknutím na logo si zobrazíte spravodajstvo daného média):
Czech free press Britské listy AC24.cz Indymedia Badatel.sk Freeglobe Free Pub Humanisti.sk OSEL (Objective Source E- Learning) Outsidermedia Pirátské Noviny Reformy.cz Spoločný blog VoxVictims.com Háčky a udice Zošity humanistov Zvědavec Webnoviny.sk ETREND Sme.sk Pravda.sk Živé.sk Hospodáske noviny 24hodín Aktuality.sk TVNOVINY.sk Mises.cz Osacr.cz

Skryť toto okno

Free Pub

Jednoduchý recept na snehové pusinky

Výroba dokonalých snehových pusiniek je jednoduchá úloha, ak sa k nej pristupuje systematicky. Najprv si predhrejte rúru na 105 °C a vyložte plech pergamenom. Začnite so studenými, čerstvými vajíčkami a uistite sa, že ste bezchybne oddelili bielka od žĺtkov; najmenší žĺtok alebo akýkoľvek olej môže vaše snehové pusinky zničiť. Vezmite tri veľké bielka, vložte ich do misky a nechajte ich zohriať na izbovú teplotu. Po dosiahnutí izbovej teploty vyšľahajte bielky na strednej rýchlosti do peny, potom postupne pridávajte 3/4 šálky jemného bieleho cukru, po troškách, za stáleho šľahania. Pridajte 1/4 čajovej lyžičky vínneho krému a štipku soli. Keď sa cukor úplne rozpustí a bielky vytvoria tuhé špičky, zmes na pusinky je hotová. Na vopred vyložený plech dajte lyžičkou kopčeky zmesi a vložte ich do predhriatej rúry. Pusinky pečte približne 90 minút, kým nie sú suché a zvonka chrumkavé. Nechajte ich vychladnúť v rúre s mierne pootvorenými dvierkami, aby nepraskli. Po vychladnutí budete mať dokonale ľahké, vzdušné a sladké pusinky.


Základné tipy a triky pre recept na snehové pusinky


Vytvorenie snehových pusiniek sa môže zdať náročné, ale s niekoľkými kľúčovými tipmi a trikmi môžete tento nádherný dezert zdokonaliť. Po prvé, vždy používajte čerstvé vajcia izbovej teploty, pretože studené vajcia sa tak dobre nešľahajú. Pri oddeľovaní vajec buďte opatrní; malý kúsok žĺtka môže spôsobiť rozdiel medzi jemnými a žiadnymi vrcholmi. Po druhé, dbajte na to, aby boli misa a metla úplne čisté a suché, pretože akákoľvek vlhkosť alebo mastnota môže brániť tuhnutiu bielkov. Pridajte štipku soli alebo vínneho kameňa na stabilizáciu bielkov a optimálny objem. Ak chcete získať mimoriadne nadýchané pusinky, pred pridaním cukru šľahajte bielky, kým sa nevytvoria jemné vrcholy. Cukor pridávajte postupne – približne po jednej polievkovej lyžici, bez toho, aby ste sa ponáhľali. Nezabudnite, že nadmerné šľahanie môže spôsobiť, že pusinky budú plakať, preto prestaňte, keď sa vytvoria tuhé a lesklé vrcholy. Predhrejte rúru na nízku teplotu, približne 90 °C až 100 °C, aby ste zabránili zhnednutiu a získali chrumkavý vonkajší obal a mäkký vnútrajšok. Nakoniec nechajte pusinky vychladnúť v rúre s mierne pootvorenými dvierkami, aby sa zabránilo ich popraskaniu.




The post Jednoduchý recept na snehové pusinky first appeared on FREEPUB MAGAZÍN.

Free Pub   |   11. 11. 2024   |   Komentáre: -   |   Počet videní: 136

Diskusia k článku

Tento článok ešte nemá žiadny príspevok!

Najnovšie články - aternatívne spravodajstvo
Kategória: OSEL (Objective Source E- Learning) | Dátum: 18. 05. 2025 | Komentáre: - | Počet videní : 3
Kategória: Czech free press | Dátum: 17. 05. 2025 | Komentáre: - | Počet videní : 2
Kategória: Czech free press | Dátum: 17. 05. 2025 | Komentáre: - | Počet videní : 2
Kategória: Britské listy | Dátum: 17. 05. 2025 | Komentáre: - | Počet videní : 2
Kategória: Britské listy | Dátum: 17. 05. 2025 | Komentáre: - | Počet videní : 2
Kategória: Britské listy | Dátum: 17. 05. 2025 | Komentáre: - | Počet videní : 1
Kategória: Badatel.sk | Dátum: 17. 05. 2025 | Komentáre: - | Počet videní : 1
Kategória: Britské listy | Dátum: 17. 05. 2025 | Komentáre: - | Počet videní : 4
Kategória: OSEL (Objective Source E- Learning) | Dátum: 17. 05. 2025 | Komentáre: - | Počet videní : 3
Kategória: Czech free press | Dátum: 17. 05. 2025 | Komentáre: - | Počet videní : 5
Kategória: Czech free press | Dátum: 17. 05. 2025 | Komentáre: - | Počet videní : 7
Kategória: Czech free press | Dátum: 17. 05. 2025 | Komentáre: - | Počet videní : 5
Kategória: Czech free press | Dátum: 17. 05. 2025 | Komentáre: - | Počet videní : 6
Kategória: Czech free press | Dátum: 17. 05. 2025 | Komentáre: - | Počet videní : 4
Najčítanejšie články za týždeň
Kategória: Czech free press | Dátum: 11. 05. 2025 | Komentáre: - | Počet videní : 25
Kategória: Czech free press | Dátum: 12. 05. 2025 | Komentáre: - | Počet videní : 21
Kategória: Britské listy | Dátum: 12. 05. 2025 | Komentáre: - | Počet videní : 21
Kategória: OSEL (Objective Source E- Learning) | Dátum: 11. 05. 2025 | Komentáre: - | Počet videní : 21
Kategória: OSEL (Objective Source E- Learning) | Dátum: 13. 05. 2025 | Komentáre: - | Počet videní : 20
Kategória: Czech free press | Dátum: 11. 05. 2025 | Komentáre: - | Počet videní : 20
Kategória: Czech free press | Dátum: 11. 05. 2025 | Komentáre: - | Počet videní : 20
Kategória: Czech free press | Dátum: 11. 05. 2025 | Komentáre: - | Počet videní : 20
Kategória: Britské listy | Dátum: 11. 05. 2025 | Komentáre: - | Počet videní : 20
Kategória: Czech free press | Dátum: 12. 05. 2025 | Komentáre: - | Počet videní : 19
Kategória: OSEL (Objective Source E- Learning) | Dátum: 13. 05. 2025 | Komentáre: - | Počet videní : 18
Kategória: OSEL (Objective Source E- Learning) | Dátum: 12. 05. 2025 | Komentáre: - | Počet videní : 18
Kategória: OSEL (Objective Source E- Learning) | Dátum: 12. 05. 2025 | Komentáre: - | Počet videní : 17
Kategória: Badatel.sk | Dátum: 13. 05. 2025 | Komentáre: - | Počet videní : 16
Darwin odporúča prečítať
Dátum: 11. 12. 2022 | Komentáre: - | Počet videní : 1,166
Dátum: 24. 05. 2018 | Komentáre: - | Počet videní : 1,635
Dátum: 27. 05. 2014 | Komentáre: - | Počet videní : 1,635
Dátum: 30. 01. 2015 | Komentáre: - | Počet videní : 1,635
Dátum: 25. 09. 2018 | Komentáre: - | Počet videní : 1,635